tisdag 13 januari 2009

Vinkokt lax

Du behöver:
4 port. laxfile
1,5 dl vitt vin
1,5 dl vatten

Lägg laxbitarna i en kastrull och häll över vin oxh vatten så filéerna täcks. Koka upp och låt det småkoka i ca 10 minuter under lock.

Sås:
olivolja
1/2 gul lök
0,75 dl vitt vin
1 msk färskpressad citronjuice
4 msk kapris
2 dl creme fraiches
salt och peppar
3 msk hackad dill

Fräs löken i oljan i en panna. Häll i vinet och låt det koka ihop lite. Tillsätt citronjuice och kapris och låt det småkoka några minuter till. Sänk värmen till lägsta och rör sen ner creme fraiche, salt och peppar efter smak samt dill.


Ser inte mycket ut för världen men jösses vad gott det var! Vi slogs till sista såsdroppen ;)

0 kommentarer: