fredag 2 januari 2009

Chocolate chip cookies



12 kakor, utmärkta att frysa in, bara att ta fram och grädda utan att tina dom.

Du behöver:
125 g mörk choklad, minst 70% kakao
2 1/2 dl mjöl
3/4 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
125 g mjukt smör
3/4 dl ljusbrunt socker
1/2 dl vanligt socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
250 g chokladchips

  1. Värm ugnen till 175°C. Smält den mörka chokladen i mikron eller vattenbad på spisen.
  2. Häll mjöl, kakao, bikatbonat och salt i en skål.
  3. Mixa smör och socker i en annan skål, tillsätt den smälta chokladen och rör om.
  4. Vispa i vaniljsocker och ägg, rör sen i dom torra ingredienserna. TIll sist rör du i chokladchipsen.
  5. Klicka ut i 12 lika stora delar. Placera 6 stycken i taget på en plåt klädd i bakplåtspapper. Man ska inte platta till kakorna.
  6. Grädda i 15-20 minuter, kakorna ska vara halvtorra i mitten.
  7. Låt kakorna svalna på ett galler tills dom hårdnat.

Jag hade bara mörk blockchoklad hemma så mina kakor blev väääldigt söta ;) Men det blev ändå en strykande åtgång på dom!

0 kommentarer: