
12 kakor, utmärkta att frysa in, bara att ta fram och grädda utan att tina dom.
Du behöver:
125 g mörk choklad, minst 70% kakao
2 1/2 dl mjöl
3/4 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
125 g mjukt smör
3/4 dl ljusbrunt socker
1/2 dl vanligt socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
250 g chokladchips
- Värm ugnen till 175°C. Smält den mörka chokladen i mikron eller vattenbad på spisen.
- Häll mjöl, kakao, bikatbonat och salt i en skål.
- Mixa smör och socker i en annan skål, tillsätt den smälta chokladen och rör om.
- Vispa i vaniljsocker och ägg, rör sen i dom torra ingredienserna. TIll sist rör du i chokladchipsen.
- Klicka ut i 12 lika stora delar. Placera 6 stycken i taget på en plåt klädd i bakplåtspapper. Man ska inte platta till kakorna.
- Grädda i 15-20 minuter, kakorna ska vara halvtorra i mitten.
- Låt kakorna svalna på ett galler tills dom hårdnat.
Jag hade bara mörk blockchoklad hemma så mina kakor blev väääldigt söta ;) Men det blev ändå en strykande åtgång på dom!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar