500 g grytbitar
1 paket bacon
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 paprika
1 zucchini
1 paket sugar snaps
1 glas rött vin
2 msk tomatpure
1 burk hela skalade tomater (gärna Mutti), hackade i mindre bitar
salt och peppar
oregano
Mina köttgrytor tar tid, men å andra sidan är buljongen underbar och köttet riktigt mört :)
Jag börjar med att steka grytbitarna i smör i en stekpanna så dom får fin färg runtom. Salta och peppra. Sen lägger jag över grytbitarna i en kastrull med ca 1 liter vatten, 1 köttbuljong, en bit hel purjolök och lite torkade grönsaker.
Låt köttet småkoka under lock i 1 1/2-2 timmar.
När köttet börjar bli klart tar jag en annan gryta där jag steker bacon och all lök. Fyll på med resten av grönsakerna (sugarsnapsen sist)och låt det fräsa en liten stund.
Häll på rött vin och låt det koka in. Häll över tomaterna, tomatpure och kryddorna. Sen lägger du över köttet och häller över buljongen som köttet kokat i.
Nu ska det hela puttra i minst en timme till under lock. Rör om då och då. När köttet är riktigt mjukt är grytan färdig!
måndag 19 januari 2009
Köttgryta med bacon och rött vin.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar