Ni kommer aldrig mer gå på kinakrog, jag lovar! Det här var underbart gott, inte lika onyttigt som på restaurang (om man nu bryr sig om det *s*) och smakar inte dussinrätt ;)
Jag anpassade receptet för storfamilj med middagsbesök, ni får ändra om ni vill ha mindre.
Du behöver:
1 kg kycklingfilé
1-2 lökar
en halv burk ananas, skurna i bitar (inget spad!)
1 burk minimajs, i bitar
olja att steka i
1,5 dl sweet chilisås
2 tsk sambal oelek
purjolök
400 g kidneybönor på burk
en ask körbärstomater
2 msk kinesisk soja
vatten
Gör så här:
Skär kycklingen i mindre bitar och bryn den tillsammans med lök i klyftor. Häll på 5 dl vatten, ananas, minimajs, sweet chili, sambal oelek och kinesisk soja. Jag tyckte det räckte med 2 tsk sambal, då kunde barnen äta utan protester oxå, man kan alltid lägga på extra vid bordet sen.
Låt puttra på svag värme, jag är ju mycket för långkok så låt det stå i minst 45 minuter för en riktigt god smak :) Skiva purjolök tunt (ca en halv) och vänd ner i grytan. Lägg även ner bönorna och cocktailtomaterna. Låt det puttra några minuter till.Servera med ris.
söndag 14 december 2008
Underbar kinagryta
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar