Underbara köttbullar och grym tomatsås. Full pott tyckte hela familjen!
Du behöver:
500 g köttfärs
1 fralla (riven)
2 ägg
2 msk hackad persilja
Rivet skal från 1 citron (det gula)
100 g riven pecorinoost
Vetemjöl
Margarin att steka i
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienserna (ej mjölet) och forma stora köttbullar. Rulla dom i vetemjöl, skaka av överflödet och stek dom sen i stekpannan ett par minuter så dom får en fin stekyta.
Vispa ur stekpannan med 2 1/2 dl vitt vin. Häll över vätskan till en större gryta och tillsätt saften från en halv citron. Häll i 500 ml passerade tomater, gärna en finare sort. Lägg i 3 lagerblad, vitlök, en gnutta socker, basilika och peppar. Skiva 3-4 salcicciakorvar och stek dom i lite smör så att dom får färg. Lägg ner korvbitarna och köttbullarna i tomatsåsen och låt den sen puttra på svag värme, gärna en timme eller mer. Häll ev på mer vätska (vatten) ifall det blir för tjockt. Servera med tagliatelle, en sallad och ett gott bröd.
söndag 14 december 2008
Italienska köttbullar med tomatsås
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar