söndag 14 december 2008

Spaghetti puttanesca

3-4 vitlöksklyftor, finhackade
1 liten torkad chilifrukt, smulad
olivolja
3 burkar (eller 2 tetror eller helst 1,2 kg färska) tomater
1 tsk torkad oregano
salt
1 dl gröna oliver, urkärnade och hackade
3-4 msk kapris, sköljd och avrunnen
1 burk sardellerpersilja
500 g spaghetti

Hetta upp oljan med vitlök och chili på låg värme. Fräs vitlöken gyllengul. Öka värmen till medel och tillsätt tomater, oregano och en nypa salt. Låt det koka i 20-30 minuter tills såsen tjocknat.
Rör ner oliver, kapris, sardeller och persilja och låt det småputtra 10 minuter till. Koka spaghettin under tiden. Blanda pastan med såsen. Servera gärna med färskriven parmesan.




Från Sopranos kokbok.

0 kommentarer: