Allt ska gå så snabbt idag, jag förstår att folk har tidsbrist, det lider jag själv av. Men dom ljuger i tidningsrecepten när dom skriver att grytbitarna är klara efter 20 minuter, eller att ruladerna här nedan ska steka i 4-5 minuter. Visst! Vill man ha seeegt kött kan man göra så, men vill man ha kött som smälter i munnen så måste det få ta tid vid spisen :)
Så. Nu får ni receptet.
Ruladerna:
600 g lövbiff
3 cm pepparrot
1 dm purjo
3 msk senap
Riv pepparroten, ansa och skiva purjon, blanda med senapen i en skål.Salta och peppra lövbiffarna, klicka på fyllning, rulla ihop och fäst med tandpetare.Stek ruladerna i smör så att dom får fin färg runtom.
Låt en liten hackad lök steka med och några färska skivade champinjoner. Sen häller du på 1,5 dl vitt vin, vatten att spä med och 0,5 tsk timjan. Låt det hela puttra, gärna i järngryta i minst 1 timme. När köttet är klart häller du på 1 dl grädde av valfri sort och smakar av med salt, peppar och svartvinbärsgelé.
söndag 14 december 2008
Rulader
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar