
Du behöver:
600-800 g lövbiff
1 paket bacon (eller kallrökt fläsk)
1 rödlök
1 gul lök
2 saltgurkor
1 äpple
2-3 msk dijonsenap
Salt och peppar
Sås:1 liter sky
1 oxbuljongtärning
1 gul lök
1-2 äpplen
1-2 morötter
0,5 dl ansjovisspad
Salt och peppar
Skär fläsket i strimlor, skala och skär lökarna i smala strimlor. Skär saltgurkan och äpplet i stavar.
Bred dijonsenap på köttskivorna, salta pch peppra. Fördela fläsk, lök, saltgurka och äpple på skivorna och rulla ihop dom hårt.
Trä en tandpetare genom ruladen så den håller ihop. Bryn ruladerna i smör i en vid panna så att köttet får fin färg.
Ta upp ruladerna och vispa ur pannan med lite vatten. Häll i 1 liter vatten och låt det koka upp. Smaka av med salt, peppar och buljong.
Skala och skiva lök till såsen. Skär äpplen och morötter i mindre bitar.
Lägg över ruladerna i en järngryta, häll över skyn och ansjovisspadet. Låt det hela puttra under lock i minst 2 timmar, lägg i grönsakerna efter halva tiden.
Servera med potatis och saltgurka. Perfekt söndagsmiddag!
söndag 14 december 2008
Rulader med bacon
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar