100 g smör
2 msk socker
1 tsk vanillinsocker
1 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
2 dl mjöl
Arbeta ihop alla ingredienser till en smidig deg. Forma 20 små bollar, lägg dom på en plåt (med bakplåtspapper) och platta till dom lite.
Vispa 3 äggvitor, 2 dl socker och 1 tsk pressad citron till en fast smet. Som vanligt - det ska gå och vända upp och ner på skålen utan att något rinner ner!
Klicka ut en tesked av marängen på varje chokladkaka och strö sen på lite valfritt strössel.
In i ugnen på 175°C i 15 minuter.
Resten av marängsmeten gör du självklart maränger av :)
Krossa 100 g polkagrisar eller en dubbeldajm i en mortel och rör försiktigt ner i smeten. Sänk temperaturen till 100°C och lägg i plåten med maränger i ca 45 minuter.Två flugor i en smäll, perfekt va!
söndag 14 december 2008
Chokladkakor med maräng
Etiketter: Bullar och småkakor, Choklad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar