Här kom den gamla polkagrisklubben från senaste Gröna Lund-besöket väl till pass :) Nästa gång blir det krossad dajm istället!
3 äggvitor
2 dl socker
1 tsk pressad citron
1 dl polkagrisar
röd karamellfärg
Sätt ugnen på 100°C. Krossa polkagrisarna (klubban) i en mortel (mycket bra köp haha). Sätt en rundbottnad skål i ett vattenbad. Blanda äggvitor och socker i skålen och vispa med elvisp till en fast smet, det ska gå att vända upp och ner på skålen utan att något rinner ner. Droppa i citronsaften under vispningen.
Lyft bort skålen från kastrullen och vänd ner de krossade polkagrisarna. Droppa i lite karamellfärg och rör försiktigt med en gaffel så det blir rosastrimmigt.Klicka ut smeten på bakplåtspapper, blir ca 24 st.
Grädda marängerna i 45 minuter, dom ska vara torra och lätta när dom är klara.
söndag 14 december 2008
Polkagrismaränger
Etiketter: Bullar och småkakor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar