Butterkaka
1 pkt jäst (jag använder alltid röd torrjäst, bra att ha hemma)
2,5 dl vatten
2,5 g salt
100 g socker
100 g smör
1 msk kardemumma
mjöl (typ 1/2 kg)
- Knåda ihop alla ingredienser till en slät och smidig deg. Kavla den tunn och bred, ju fler varv kanelbullar desto bättre :)
- På med fyllning: smör, socker, kanel (kardemumma), snåla inte…
- Rulla ihop och skär i 24 bitar.
- Sätt ihop till 4 butterkakor (6 bullar i varje) och låt dom jäsa under bakduk till dubbel storlek (typ 45 min).
- Blanda ihop vaniljkräm. Gör försiktigt en liten "grop" i varje kanelbulle, pensla bullarna med ägg och skeda sen upp vaniljkrämen i varje grop.
- In i ugnen, 180°C i 15-20 minuter.
- Gör en glasyr på florsocker och lite vatten och spritsa över, klart!

0 kommentarer:
Skicka en kommentar