söndag 14 december 2008

Pasta med kikärter

Antingen kan man äta den som en pastarätt eller spä ut med vatten till en soppa.

1 liten gul lök, finhackad
1 selleristjälk, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
jungfruolja
en kvist rosmarin, finhackad
2 burkar à 400 g kikärter
5 dl ( jag tog nog dubbelt…) kycklingbuljong
100 g italiensk "sopp"-pasta
salt och peppar

Gör så här:
Lägg den hackade löken, sellerin, vitlöken och rosmarin i en kastrull med olivolja och sjud försiktigt under lock i ca 15 minuter. Grönsakerna ska mjukna utan att få färg. Häll av kikärterna noga och skölj dom under kallt vatten, lägg dom i kastrullen och häll på buljongen. Sjud sakta i en halvtimme, ta sen upp ca hälften (jag tog 1/3) av kikärterna med en hålslev och lägg dom åt sidan i en skål.
Puréa soppan i kastrullen med en handmixer, tillsätt sen dom hela kikärterna och pastan, krydda med salt och peppar och sjud försiktigt tills kikärterna är mjuka och pastan är kokt. Känns det för tjockt så spä ut med kokande vatten. Mums med lite riven basilika eller persilja ovanpå.


0 kommentarer: