Jättegod fräsch rätt som både barn och vuxna älskar här hemma. Jag gör rätt många biffar på samma gång, överskottet hamnar i frysen att användas en trist dag :)
800 g nötfärs el. blandfärs
1 röd lök
1 dl urkärnade svarta oliver
200 g fetaost
1 msk oregano
1 tsk timjan
salt och peppar
pasta, gärna tagliatelle
2 dl matlagningsyoghurt
2 vitlöksklyftor
1 tsk färsk eller torkad hackad mynta
salt
Gör så här:
Börja med att röra ihop matlagningsyoghurt, pressade vitlöksklyftor, hackad mynta och salt. Ställ in såsen i kylen.
Lägg färsen i en bunke, blanda ner finhackad lök och hackade oliver. Smula ner fetaosten och strö över oregano, timjan, salt och svartpeppar. Blanda väl och forma till biffar, stek dom i smör.
Koka pastan, lägg på tallrikar. Jag serverade med lite tomat och en citronklyfta.
söndag 14 december 2008
Medelhavsbiffar med yoghurtssås
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar