200 g cannellinibönor på burk
1 lagerblad
1 tomat, mosad
1 liten potatis, skalad
salt och peppar
olivolja
4 skivor pancetta eller bacon
2 små rödlökar, finhackade
2 morötter i bitar
2 stjälkar selleri, hackade
1/2 fänkål, hackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
en liten kruka basilika, bladen och stjälkarna separerade
2 burkar à 400 g plommontomater
2 små squasher, delade i fyra delar på längden och skivade
ett glas rödvin
200 g mangold eller spenat, grovt skivad
5 dl kycklingbuljong
50 g torkad pasta
jungruolja
parmesan
Gör så här:
Lägg bönorna i vatten i en kastrull tillsammans med lagerblad, tomaten och potatisen. Koka i cirka 25 minuter, smaka så att dom är mjuka. Spara ett glas av kokvattnet och häll bort resten, kasta tomaten och potatisen.
Medan bönorna kokar gär du ordning resten. Värm en rejäl skvätt olivolja i en stor kastrull och tillsätt baconet, lök, morötter, selleri, fänkål, vitlök och hackade basilikastjälkar. Låt dom svetta sakta på svag värme i cirka 15-20 minuter tills dom är mjuka men inte har fått färg. Tillsätt tomater, squash och rödvin och sjud sakta i 15 minuter.
Tillsätt spenat, buljong och bönor och pasta. Rör om och fortsätt sjuda tilla pastan är kokt. Om du tycker soppan är för tjock kan man späda med det sparade kokvattnet. Smaka av med salt och peppar. Strö över basilikabladen och ställ fram parmesan så att dom som vill kan riva över.
lördag 13 december 2008
Minestrone
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar