Surdegsbröd ( jag köpte nybakad italienskt bröd på Coop)
1/2 fänkål
1/2 gul paprika
1 röd paprika
1/2 squash, halverad på längden och urkärnad
1 tsk oregano
1 näve färsk mynta ( jag hade bara torkad men det gick bra)
olivolja
salt och peppar
citronsaft
örtvinäger
vitlök
Gör så här: Värm ugnen till 225 grader. Skär alla grönsaker i mindre bitar coh vänd dom i en rejäl skvätt oliolja i en långpanna. Strö över oregano och mynta, blanda väl. Krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen i ca en halvtimme tills de fått fin färg. Ta ut grönsakerna och låt dom svalna, jag använde sen mixern för att få blandningen till en röra. Smaka av med salt, peppar, citronsaft och örtvinäger. Eftersom jag inte har någon grill skar jag brödet i skivor och rostade det i brödrosten. Sen gned jag in skivorna med vitlök, penslade på olivolja och strödde på lite salt. På med röran och servera!
lördag 13 december 2008
Bruschetta med rostade grönsaker
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar