söndag 14 december 2008

Mellisbullar

Du behöver:
5 dl mjölk
50 g jäst
4 dl fiberhavregryn
1 msk olja
0,5 tsk salt
2 msk honung
1 påse blandad torkad frukt (250g) i små kuber
1 dl sesamfrön
9-10 dl vetemjöl
ägg till pensling


Gör så här:
Värm mjölken till 37°. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, havregryn, olja, salt, honung, frukt, frön och nästan allt mjöl. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg och låt den jäsa övertäckt i 30 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord och forma till en rulle. Dela den i 24 bitar och forma till släta bullar. Lägg dom på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Jäs övertäckt i 30 minuter. Pensla med ägg och grädda i ugn i ca 10-12 minuter.


0 kommentarer: