Fyllningen går ju att variera i all oändlighet, men jag använder ricottaost och zucchini som bas. Ibland får jag tag i "lösa" lasagneplattor (bla på Coop) och då fyller jag dom var för sig och rullar ihop till cannelloni. Har jag en enda lång lasagneplatta brer jag på fyllning över hela, delar den sen på mitten och rullar ihop varje del från kortsidan. Skär sen varje rulle i 4 bitar.
Du behöver:
En stor zucchini
2 paket färska lasagneplattor (à 200/250 g)
2 askar ricottaost (à 250 g)
1 ask valfri vitlöksost (tex Crème Bonjour)
1 burk färdig tomatsås (vi gillar Italia)
skinka/salami/champinjoner
s&p
färskriven parmesanost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Skölj zucchinin, ta bort ändarna och dela den sen i 2-3 delar. Hyvla tunna skivor på längden med en osthyvel.
Bre på vitlöksosten på lasagneplattorna, täck med zucchiniskivor och sen ett lager ricottaost. Lägg på valfritt tillbehör (tex champinjoner i skivor, skinka, salami eller en kombination ;) ) och bre över resten av ricottaosten. Salta och peppra.
Rulla ihop lasagneplattorna som jag beskrev ovan beroende på vilken sort ni har köpt.
Häll en tredjedelen av tomatsåsen i en ugnssäker form så att det täcker botten. Jag brukar spä med lite vatten oxå för såsen är ändå så stark. Lägg i pastarullarna/cannelonin och skeda över resten av såsen så att allt täcks. Riv över valfri mängd (minst: massor) av parmesan och sen in i ugnen 20-25 minuter.
Lite geggigt och meckigt att göra kanske men det blir jättegott!
söndag 14 december 2008
Cannelloni eller pastarullar
Etiketter: Huvudrätt, Pasta, Vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar