Du behöver:
Fryst laxfilé (4-pack)
Ett torskblock
Purjolök
1-2 vitlöksklyftor
1 zucchini
1-2 morötter i slantar
En påse saffran
2 1/2 dl vitt vin
1-2 msk tomatpuré
1 burk creme fraiche (lätt funkar bra)
mjölk eller matlagningsgrädde att spä med
1 fiskbuljongstärning
timjan och oregano
salt och peppar
Gör så här:
Tina all fisk i förhand så går det lite fortare. Jag brukar börja med att steka lax i bitar, lök och vitlök i lite olivolja eller smör. Sen tillsätter jag grönsakerna, zucchini i bitar och morötter i slantar. Fräs en stund på medelstark värme och häll sen över vinet. Låt det puttra en stund tills vinet börjar försvinna och rör sen i saffran. Häll över creme fraiche, spä med mjölk/grädde till önskad konsistens, i med tomatpure, fiskbuljong och kryddor. Lägg därefter i torsken och låt rätten stå tills fisken är helt klar och grönsakerna är mjuka. Länge på en lägre temperatur är att rekommendera så smakerna får gotta ihop sig ordentligt. Servera med potatis eller ris.
söndag 14 december 2008
Lax- och torskgryta
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar