Fick detta recept av Ingela och bjöd på det ikväll när mina föräldrar var här. Rätten hette urspungligen Grekisk pytt i panna, men vi var rörande överens här hemma att pytt var ett för simpelt ord *s* Skitgott, det här måste ni testa! Tänk på att fläskfilén ska marineras över natten. Receptet är beräknat för 6 personer (eller 4 pers. + två matlådor haha)
Marinad till fläskfilén:
3-4 pressade vitlöksklyftor
1-1 1/2 dl olivolja
1-1 1/2 tsk sambal olek
2 msk soya
Strimla 2 st fläskfiléer (ca 1 kg) och lägg i marinaden över natt.
Smörj en långpanna och lägg i:
ca 1,8 kg potatis i klyftor (ska täcka botten) - salta över
Ställ in potatisen i ugnen, 220 grader i 10-15 minuter. Ta sen ur pannan och strö över fläskfilén och marinaden, 1 röd och 1 gul paprika i strimlor och 1 gul lök i strimlor.
Överst lägger du skivade tomater och en burk fetaost i små kuber. In i ugnen igen i ca 35-40 minuter till. Serveras med kall sås och en vanlig sallad.
Kall sås:
4 dl turkisk yoghurt
4 msk majonäs
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda
lite pressad lime
Funkar faktiskt lika bra med kyckling! Detta recept hamnade i Expressen i november 2006.
söndag 14 december 2008
Grekisk delikatesspanna
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar