Du behöver:
Valfri pasta, ca 400g
1 1/2 dl keso
1 burk kokosmjölk
4 laxfiléer
1 fiskbuljongtärning
2 citrongräs (delade längs med)
2 tsk wasabi (färdig på tub)
s&p
ev. mjölk
Gör så här:
Koka pastan knappt al dente, slå av vattnet och lägg pastan i en ugnssäker form
Skär laxen i tärningar och fräs dom hastigt i lite olja tillsammans med s&p.
Slå kokosmjölken i grytan, jag spädde även med mer mjölk för att få det såsigare. Tillsätt buljong, wasabi, citrongräs och keso och låt det puttra försiktigt i ett par minuter.
Släng bort citrongräset och fördela lax+sås över pastan i formen. Gratinera i ugn, 250°C i 5-10 minuter.
Relativt snabbt att slänga ihop, hela familjen tyckte om maten. Funkar bra som matlåda dagen efter oxå, fast då har det mesta av såsen sjunkit in. Hittade receptet i kvällstidningen för ett par veckor sen fast tog lite tid att införskaffa ingredienser, brukar inte ha citrongräs hemma i vanliga fall och jag glömde hela tiden bort att köpa ;) Jag rekommenderar verkligen att ni provar! Speciellt om ni, som jag, är skeptiska mot kokos i maten….
söndag 14 december 2008
Lax med keso och kokosmjölk
Etiketter: Fisk, Lättlagad middag, Pasta
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar