Testade ett recept jag hittade i tidningen, krävdes lite eftersökningar för att få tag på kycklingfärs, inte så vanligt på lokala Hemköp precis, med till slut gick det!
Ingredienser
700 gr kycklingfärs
2 skivor kantskuret formbröd
1 dl mjölk
1 tsk vegeta el. liknande
2 rivna rödbetor
2 dl färskriven parmesanost
2 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
Sås
1 dl vitt vin
2 msk kycklingfond
2 dl creme fraiche (valfri sort, jag använde lätt)
2 tsk kinesisk soja
1 krm cayennepeppar
1 vitlöksklyfta
mjölk att spä ut såsen med
Gör så här:
Lägg brödet i mjölken och låt det stå ett par minuter, blanda alla ingredienser till biffarna till en slät smet och forma sen till biffar. Stek biffarna i smör, nån minut per sida för att få fin färg, lägg sen över dom i en ugnssäker form. Stek färdigt biffarna i ugn, 225 grader i ca 20 minuter.
Vispa ur stekpannan med vinet ( matlagningsvin funkar utmärkt! ). Häll sen i kycklingfond, creme fraiche, soja och cayennepeppar. Pressa i vitlök och spä med mjölk till önskad konsistens, jag tyckte såsen blev för tjock utan mjölken. Smaka av med salt och peppar.
Servera med potatis och riven morot eller sallad till.
söndag 14 december 2008
Kycklingbiffar med parmesan
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar