
Grymt goda bullar! Receptet kommer från min gamla kokbok som jag fick i skolan 1988, duger kanon fortfarande! Lite modifierat, dvs mer smör och socker tillagt.
50 g jäst (jag använder en påse röd torrjäst)
125 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 dl socker
2 tsk kardemumma
vetemjöl (tillsätt tills degen bli smidig :) )
Gör så här: smält smöret och häll sen ner det i en bunke med mjölk och jäst, rör tills jästen löst sig. Rör ner salt, socker och kardemumma. Tillsätt vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg ( här kör vi för hand på det gamla hederliga sättet, vad är assistenter för nymodigheter haha). Låt jäsa under bakduk i en halvtimme.
Skär under tiden upp 2*50 gram smör som får bli rumstempererat medans degen jäser.
Skär degen i 2 delar och kavla ut varje del för sig. Jag brukar kavla rätt tunt så det blir många lager :)
Bre på 50 g smör på varje del, strö över rikligt med socker, kardemumma och kanel. Rulla ihop och skär varje del i 24 delar. Lägg ner delarna i bullformar på plåtar och låt dom jäsa i ytterligare 30 minuter. Pensla sen med ägg och strö över pärlsocker, eller tryck ner russin om ni vill ha det. 6-8 minuter i 250 grader.
lördag 13 december 2008
Kanel- och kardemummabullar
Etiketter: Bullar och småkakor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar