Botten
200 g mandelmassa
2 ägg
1 msk kakao
Fyllning:
150 g mörk blockchoklad
3 ägg
2 msk kaffe, bryggt och kallt
1 msk konjak (whisky funkar finfint)
2 dl vispgrädde
Gör så här:
Riv mandelmassan, tillsätt äggen och vispa till en jämn porös smet. Tillsätt kakaon. Lägg en rundel av bakplåtspapper i botten på en löstagbar form. Häll i smeten och bred ut den, grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 min. Låt kakan svalna och dra sen bort bakplåtspappret.
Smält blockchokladen. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner en gula i taget i chokladen, sen kaffe och ev. whisky. Vispa vitorna till fast skum och vänd ner det. Vispa grädde och rör ner den, blanda allt väl.
Lägg ner den kalla kakan i formen igen och häll i moussekrämen. Täck över formen och låt den stå i frysen i minst 5 timmar. Tårtan ska vara något tinad när den serveras. Garnera med riven blockchoklad.
söndag 14 december 2008
Fryst chokladmoussetårta
Etiketter: Choklad, Tårtor och efterrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar