Man kan göra en egen pasta till den här rätten, men det hade jag inte tid med, hittade en kul pastasort med stora skruvar som jag använde istället.
Till ragusåsen
olivolja
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
3 lagerblad
en kvist färsk rosmarin
500 g kalv- eller nötfärs ( jag använde nöt)
4 burkar à 400 g plommontomater
1 buljongtärning
havssalt och svartpeppar
parmesan
Gör så här:
Skala och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Värm en stor kastrull, häll i en skvätt olivolja, den hackade löken och vitlöken och fräs sakta i ca 10 minuter tills de är mjuka och har fått lite färg. Tillsätt köttfärsen, sen tomaterna (jag plockade bort allt skal från dom först… lite petig *s*), lagerbladen och rosmarinkvisten. Rör om och låt koka upp. Sänk värmen och sjud sakta i 2 timmar under lock. Tillsätt lite varmt vatten om såsen fastnar i botten. Krydda med salt och peppar. Fiska upp alla blad och kvistar innan du serverar med valfri pasta och färskriven parmesan.
söndag 14 december 2008
Toskansk tomat- och köttfärssås
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar