söndag 14 december 2008

Knäckig äppelpaj som inte får missas!

Varning på plats! Ni har aldrig ätit en godare äppelpaj. Jag lovar.



100 g smör
1 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Smält smöret och häll över. Låt degen vila en stund i kylskåp.
Skala 4-5 äpplen och skär dom i tunna klyftor. Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl.
Tryck ut degen i en pajform:




Häll över äppelblandningen och pudra lite kanel över:



Grädda i 200°C i ca 25 minuter, äpplena ska vara nästan klara.Vispa en maräng av två äggvitor och ca 1 dl socker. Tänk på att man ska kunna vända skålen utan att marängen ramlar ut, då är den klar. (Äggulorna ges med fördel till en katt *s*)
Ta ut pajen ur ugnen och bred marängen över. Det är klart när marängen känns torr och har fått färg.




Jag får svära i min egen blogg va? Satan vad gott! Min bästa uppfinning hittills ;) Skönt tuggmotstånd på pajdegen, äpplen som förvandlats till marmelad och knäckig maräng, mums!

0 kommentarer: