Vad gör man när barnen spelat basket med äpplena? Jo, smulpaj ! Sen förbannar man sig själv för den dumma idén att ha en fruktskål framme på vardagsrumsbordet... ;)
Härligt knäckig paj, jag tar dom frukterna och bären som finns i kyl/frys för tillfället.
Du behöver:
2-3 nektariner el. äpplen (el. vad ni har hemma)
1/2 l bär, tex blåbär eller jordgubbar
knappt 1/2 dl socker
1 msk potatismjöl
Smuldeg:
3/4 dl socker
1 1/2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
125 g smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C. Dela äpplena i skivor och lägg ut dom i en ugnssäker form. Lägg i bären (jag hade jordgubbar idag) och strö sen över socker och potatismjöl.
Blanda socker, havregryn och mjöl i en bunke. Finfördela smöret i blandningen så att det blir en smulig deg. Fördela blandningen över frukt och bär och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, eller tills alla barn (och vuxna) parkerat sig vid ugnen och tjatar sönder er med frågan är det klart snart?
söndag 14 december 2008
godaste smulpajen
Etiketter: Tårtor och efterrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar