Jag delade 1 kg kycklingfilé i mindre bitar, inte “tuggbitar” utan som mindre fileer. Sen blandade jag mjöl, salt och peppar på en tallrik.
Hetta upp en panna med olivolja ( ca 1 1/2 dl olja). Vänd fileerna i mjölblandningen och fritera dom några i taget i olivoljan, dom ska bli gyllenbruna på båda sidorna. Låt kycklingen rinna av på hushållspapper.
Häll bort det mesta av olivoljan ur pannan och lägg sen i 1 hackad gul lök, 2 hackade selleristjälkar och 3 pressade vitlöksklyftor, låt löken bli mjuk och få lite färg.
Häll över 2 dl vitt vin ( matlagningsvin funkar fint!), en tetra passerade tomater och spä med extra vatten.
Tillsätt 2 msk kapris, stora gröna oliver med kärna ( 1-2 dl), 2 lagerblad, oregano, basilika, salt och peppar efter smak. Eventuellt någon matsked tomatpuré.
Lägg i kycklingfileerna och låt sen det hela puttra på svag värme i minst 45 minuter för att riktigt ta smak. Servera med valfri pasta.
onsdag 17 juni 2009
Ännu en kycklingrätt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar