
Du behöver:
1 kg kräftor med skal
1/2 dl tomatpure
1/2 dl olivolja
2 msk smör
1 msk paprikapulver
2 palsternackor, strimlade
2 morötter, strimlade
1 bit rotselleri, strimlad
1 gul lök, skivad
1/2 l vitt vin
1/2 l fiskfond
timjan
1-2 msk whisky(1 msk madeira)
gräslök
1 dl grädde
s&p
8 skivor formbröd
4 msk cream cheese
1 knippa gräslök
Skala kräftorna och lägg kräftstjärtarna åt sidan. Lägg smör och olivolja i en stor panna och fräs grönsakerna i några minuter.
Rör i tomatpuré, paprikapulver och timjan. Häll i fiskfond, vitt vin och blanda ner kräftskalen. Låt det koka i en halvtimme under lock.
Sila av och smaka av soppan med whisky och ev. madeira (som jag inte hade hemma…).Häll i grädden och smaka av med salt och peppar.
Ta 7-8 kräftstjärtar och hacka ner dom. Hacka gräslök och blanda kräftor och gräslök med färskosten. Fördela röran på 4 brödskivor och lägg dom andra skivorna ovanpå:
Stek dom gyllene i smör på båda sidorna och servera sen till soppan tillsammans med resten av kräftstjärtarna.
Smaklig måltid!
lördag 13 december 2008
Kräftsoppa med toast
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar